مكرونة بالجمبرى والطماطم الحارة

0













المقادير :

1\2 كيلو مكرونة فيتوتشينى
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
1 ملعقة كبيرة زبدة
4 فصوص ثوم مفروم
1\4 كيلو جمبرى منضف ومقشر
1\2 كيلو مكعبات طماطم
1\4 ملعقة صغيرة فلفل حار
ملح وفلفل اسود حسب الرغبة
2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم

طريقة التحضير :

تسلق المكرونة فى ماء مغلى مملح لمدة 9 – 10 دقائق
فى مقلاة كبيرة على نار متوسطة يوضع الزيت والزبدة
يضاف الثوم المفروم والجمبرى ويقلب
يطهى الجمبرى لمدة  3 – 5 دقائق
ينزع الجمبرى من المقلاه ويترك جانبا
يضاف مكعبات الطماطم والفلفل الحار والملح والفلفل وتقلب وتترك لتنضج تماما
يضاف المكرونة الى الصلصة وتقلب
يضاف الجمبرى ويقلب
يضاف البقدونس على الوجه
تقدم

لا يوجد تعليقات

أضف تعليق

وصفات قد تعجبك