طاجن البطاطس والجبنة (بالخطوات المصورة )

0




















المقادير :

1 1\4 كيلو بطاطس
1 1\2 ملعقة زبدة
1 بصلة مفرومة
3 فصوص ثوم مفروم
2 1\2 كوب جبنة بيضاء او ريكوتا
1 بيضة كبيرة
2 صفار بيض
1\2 كوب حليب
1 كوب جبنة بارميزان مبشورة
ملح وفلفل حسب الرغبة
اعشاب جافة ( كزبرة – ريحان – زعتر ... )

طريقة التحضير :
·       تسلق البطاطس فى ماء مغلى حتى تمام النضج وتترك لتبرد
·       تقشر البطاطس وتبشر فى وعاء كبير
·       حتى ننتهى من كل الكمية وتترك جانبا
·       تسخن 1\2 ملعقة زبدة فى مقلاة ويضاف البصل والثوم ويتبل بالملح والفلفل ويطهى لمدة 5 دقائق

·       في وعاء يخلط الجبنة البيضاء و 2\3 كوب جبن البارميزان والبيضة ويتبل بالملح والفلفل
·       يخفق صفار البيض والحليب فى وعاء ويتبل بالملح والفلفل ويترك جانبا
·       نحضر قالب ويدهن بالزبدة جيدا
·       يضاف 1\3 كمية البطاطس المبشورة
·       يرش بالملح والفلفل والاعشاب
·       يضاف 1\3 كمية الجبن و1\3 كمية البصل ويوزع جيدا
·       يضاف 1\3 كمية البطاطس ويرش بالملح والفلفل والاعشاب
·       تكرر نفس الخطوات حتى ننتهى من كل الكمية
·       يصب خليط الحليب والبيض ويوزع باقى الجبن البارميزان على الوجه
·       يغطى الطاجن ويدخل فرن مسبق التسخين لمدة 35 – 45 ثم يزال الغطاء ويترك لمدة 10 دقائق اخرى
·       يقدم


لا يوجد تعليقات

أضف تعليق

وصفات قد تعجبك