المقادير :
1
كوب أرز
1
كوب ماء أو مرق جمبري
1
كوب سيفود مجمد
1\4
كيلو جمبري
1\2
كيلو بلح البحر مطهي
2
قطعة سمك فيليه مقطع مكعبات
1\2
كوب بازلاء خضراء
1
فلفل حلو مفروم
بصلة
مفرومة
2
فص ثوم مفروم
1
جم بودرة الزعفران
ملح
وفلفل اسود حسب الرغبة
1\4
كوب زيت زيتون
طريقة التحضير :
- يسخن نصف الزيت في مقلاة ويقلي السمك والجمبري واللانجوستين ويضاف الثوم ويتبل بالملح
- يرفع اللانجوستين ويضاف المأكولات البحرية المجمدة
- يطهي لمدة 3 – 5 دقائق حتي تمام النضج ثم يرفع من المقلاة
- يضاف باقي الزيت ويقلي البصل والفلفل لدقيقتين ثم يضاف باقي الثوم و البازلاء ويطهي
- يضاف الارز والزعفران ويتبل بالملح والفلفل وتقلي كل المكونات لمدة 5 دقائق
- يضاف الماء او مرق الجمبري ويوضع علي نار حتي الغليان
- يغطي الأرز وتخفض الحرارة ويترك لمدة 10- 15 دقائق حتي تمام النضج
- يضاف السيفود وتقلب كل المكونات جيدا
- يوضع بلح البحر والجمبري واللانجوستين علي الوجه ويزين ويقدم مع الليمون
انا بحط فراخ كمان علي البايلا وبتبقي تحفة
ردحذفروووووووووعة
ردحذفجميلة تسلمي
ردحذف