باييلا السيفود( بالخطوات المصورة )

3














المقادير :

1 كوب أرز
1 كوب ماء أو مرق جمبري
1 كوب سيفود مجمد
1\4 كيلو جمبري
1\2 كيلو بلح البحر مطهي
2 قطعة سمك فيليه مقطع مكعبات
1\2 كوب بازلاء خضراء
1 فلفل حلو مفروم
بصلة مفرومة
2 فص ثوم مفروم
1 جم بودرة الزعفران
ملح وفلفل اسود حسب الرغبة
1\4 كوب زيت زيتون

طريقة التحضير :

  • يسخن نصف الزيت في مقلاة ويقلي السمك والجمبري واللانجوستين ويضاف الثوم ويتبل بالملح
  • يرفع اللانجوستين ويضاف المأكولات البحرية المجمدة
  • يطهي لمدة 3 – 5 دقائق حتي تمام النضج ثم يرفع من المقلاة
  • يضاف باقي الزيت ويقلي البصل والفلفل لدقيقتين ثم يضاف باقي الثوم و البازلاء ويطهي
  • يضاف الارز والزعفران ويتبل بالملح والفلفل  وتقلي كل المكونات لمدة 5 دقائق
  • يضاف الماء او مرق الجمبري ويوضع علي نار حتي الغليان
  • يغطي الأرز وتخفض الحرارة ويترك لمدة 10- 15 دقائق حتي تمام النضج
  • يضاف السيفود وتقلب كل المكونات جيدا
  • يوضع بلح البحر والجمبري واللانجوستين علي الوجه ويزين ويقدم مع الليمون


التعليقات

  1. انا بحط فراخ كمان علي البايلا وبتبقي تحفة

    ردحذف
  2. روووووووووعة

    ردحذف

وصفات قد تعجبك